Lokacija

Lječilište Veli Lošinj je smješteno izvan urbane jezgre gradića Veli Lošinj, u perivoju punim egzotičnog mediteranskog bilja. Nalazi se na zapadnom rubnom području naselja te je izravno priključeno na državnu cestu, glavnu dužotočnu prometnicu koja od trajektnih pristaništa vodi do Velog Lošinja. Udaljenost Lječilišta do centra naselja Veli Lošinj iznosi oko 450 metara, a do centra naselja Mali Lošinj oko 4 200 metara.

Udaljenosti od većih gradova:

Veli Lošinj – Rijeka 130 km
Veli Lošinj – Zagreb 260 km
Veli Lošinj – Osijek 543 km
Veli Lošinj – Ljubljana 258 km
Veli Lošinj – Trst 227 km
Veli Lošinj – Beč 633 km

Trajektne linije

TRAJEKTNE LINIJE

Osobnim automobilom ili autobusom na otoke Cres i Lošinj dolazi se trajektima tvrtke Jadrolinija. U predsezoni i posezoni, kao i izvan sezone, trajekti plove prema redu plovidbe, a u jeku sezone kada su veće gužve, trajekti uobičajno plove neprestano cijeli dan. Nažalost rezervacije za trajekte na linijama Valbiska – Merag i Brestova – Porozina nisu moguće te je dobro planirati raniji dolazak na pristanište.

KATAMARANSKE LINIJE

Ukoliko se odlučite posjetiti nas bez automobila, to možete učiniti katamaranom koji svakodnevno polazi iz Rijeke preko Cresa do Malog Lošinja. Obavezno kupite putne karte što prije polaska jer je broj mjesta ograničen.

AERODROM RIJEKA (OTOK KRK)

Dobro je znati da je Aerodrom Rijeka, smješten na otoku Krku, povezan redovnim avionskim vezama s njemačkim gradovima Hannoverom, Bonnom, Stuttgartom i Münchenom, te s Londonom, Bristolom i Oslom. Riječki aerodrom udaljen je 80 km od Malog Lošinja. Postoje i drugi aerodromi koji su udaljeniji poput zračne luke Pula, Zagreb ili Zadar.

AUTOBUSNE LINIJE

Autobusna linija do Lošinja doseže sve do najmanjih mjesta na obali, a Vas će dovesti ravno ispred ulaza Lječilišta Veli Lošinj. Linija Rijeka – Mali Lošinj prometuje nekoliko puta dnevno, linija Zagreb – Mali Lošinj dva puta dnevno, a ljeti prometuje i direktna linija iz Ljubljane.

Ako dolazite automobilom, trebate znati da se na otoku Lošinju nalaze dva pokretna mosta koja se otvaraju dva puta dnevno radi prolaza plovila po dvadesetak minuta i to u: OSOR: 09.00 i 17.00 sati, PRIVLAKA: 09.00 i 18.00 sati

Pristupačnost